Webshop en Recepten

VoorMijnDier is de webshop van nederlandse dierenartsen, met vrijwel alles wat nodig is voor je gezelschapsdier. Om thuis te laten bezorgen of af te halen op onze praktijk. De webshop levert bovendien veel nuttige en praktische informatie, bv over verzorging van je dier of het ingeven van tabletten.

Website VoorMijnDier

 

 

 

Receptplichtige diergeneesmiddelen zijn niet verkrijgbaar via VoorMijnDier , maar – voor dieren die in ons bestand staan – uiteraard wel in onze kliniek. Er zijn inmiddels webshops die ook receptplichtige diergeneesmiddelen willen leveren, maar het blijkt moeizaam om dit (rendabel) te kunnen uitvoeren binnen de wettelijke eisen (Wet Dieren, Regeling Diergeneesmiddelen, artikel 5.13).

LET OP: voor gezelschapsdieren geldt dat de hoeveelheid af te leveren diergeneesmiddelen in het recept maximaal voor een behandeling van één maand na de datum van het recept is. Sommige webshops suggereren echter dat recepten niet nodig zijn, of dat recepten voor een half jaar of een jaar mogelijk zijn, en dat ze voor een periode van 3 maanden mogen leveren. Dit is dus strafbaar en absoluut onjuist. Wij zullen dergelijke illegale recepten uiteraard NIET verstrekken.

Het blijkt vooralsnog lastig om (internationale) webshops te dwingen om te voldoen aan de nederlandse wettelijke eisen. In Europees verband worden er daarom maatregelen voorbereid om de handhaving hiervan te vergemakkelijken, maar deze zullen naar verwachting pas in 2020 tot stand komen.

Staat je huisdier ingeschreven in ons bestand, en hebben wij het dier recent nog gezien: dan kan een recept hier besteld worden. Uiteraard kunt u ons daarvoor ook bellen 0475 496262.