Tarieven

Tarieven van dierenartsen verschillen per praktijk. Maar wat ook verschilt per praktijk is de aandacht en tijd die je krijgt, of de afspraak begint op het tijdstip dat je hebt afgesproken, bij de dierenarts van jouw keuze (ook bij eventuele vervolgbehandelingen). En de (telefonische) bereikbaarheid van de praktijk en dierenartsen als je nog vragen hebt. Voor klanten grotendeels onzichtbaar zijn de kwaliteitseisen waaraan een praktijk (op vrijwillige basis) voldoet. Al die bewust gekozen voorzieningen samen verhogen uiteraard enigszins onze kosten. Maar met een goed doordachte werkwijze waarbij bv zorgvuldig wordt bekeken welke onderzoeken en behandelingen zinvol zijn blijken de jaarlijkse dierenartskosten per dier bij ons juist lager dan het landelijk gemiddelde ! Ook voor producten zoals vlooienmiddelen of ontwormingsmiddelen, kun je bij ons vaak verrassend voordelig terecht.

Onderstaand een overzicht* van een aantal standaard behandelingen. Veel behandelingen zijn gecompliceerder en passen niet in dit overzicht. Voor prijsindicaties kun je ons uiteraard wel bellen of mailen. De genoemde prijzen zijn uiteraard incl. 21% btw.

Consulten

Het consult is de basis van onze dienstverlening. Onderstaande tarieven gelden alleen gedurende openingstijden :

Consult 1(e) dier (hond,kat)€43.10
Consult 2(e) dier (hond,kat)€33.50
Consult 3(e) en volgende dier (hond,kat)€17.80
Consult klein gezelschapsdier (konijn, rat, etc.)€35.50
Consult Huisvisite (binnen 10km afstand)€92.20

Vaccinaties en titeren

Voordat een vaccinatie gegeven wordt (lees hier verder over de APK en vaccinaties) controleren en bespreken wij de gezondheid van je dier. Hiervoor wordt per dier een consult berekend volgens bovenstaand schema. Daar komt het tarief van de vaccinatie en/of titeren dus bij:

Hond Cocktail / Ziekte van Weil€20.35
Hond kennelhoest druppels neus/mond€27.05
Hond Kennelhoest onderhuids€20.35
Kat Katten/niesziekte€19.20
Kat Niesziekte neusdruppel€20.95
Hond/Kat Rabiës (hondsdolheid, 3 jaar geldig)€23.75
Konijn Myxomatose RHD Plus€27.50

Castratie

Bij een castratie (een term die medisch bezien zowel voor mannelijke als vrouwelijke dieren wordt gebruikt) blijft het huisdier in principe tot 15.30u in onze praktijk zodat wij goed in de gaten kunnen houden dat het herstel vlot verloopt. De meeste dieren eten ’s avonds op de dag van de operatie al weer. Hechtingen worden in de huid geplaatst zodat ze niet verwijderd hoeven te worden.

Reu tot 10kg€180.00
Teef tot 10kg€334.30
Toeslag reu/teef per extra kg >10kg€2,65
Kater€74.70
Poes€150.95
Knaagdier/konijn mannelijk€80.30
Knaagdier/konijn vrouwelijk€149.85


*Alle tarieven onder voorbehoud van tariefswijzigingen en kennelijke onjuistheden

Maak hier de vergelijking tussen huisdierenverzekeringen en kijk welke het beste bij u en uw hond of kat past.

Dierenverzekeringenvergelijken