Verzekeringen vergelijken

Vergelijkdirect.com en Sterkliniek Dierenartsen maken baasjes bewust van gezondheidsrisico’s en huisdierenverzekeringen

Sinds de invoering van de zorgverzekeringswet in 2006 dient iedere Nederlander van 18 jaar en ouder zelf een zorgverzekering af te sluiten. Deze vorm van verzekeren bestaat echter voor huisdieren al sinds 1998, maar is niet verplicht. Huisdieren worden steeds vaker gezien als volwaardig lid van het gezin. Dierenartsen constateren regelmatig onvoldoende kennis over huisdierverzekeringen en mogelijke medische kosten met alle nare gevolgen van dien. Sterkliniek dierenartsen vinden eerlijke voorlichting over verzekeringen van groot belang. Onze huisdieren kunnen ook suikerziekte krijgen, aangereden worden, gebeten worden, een hartprobleem krijgen noem maar op. Gelukkig is met de huidige medische kennis heel veel te behandelen maar daar hangt wel een prijskaartje aan, zeker bij levenslange aandoeningen.

Baasjes vaak te laat met verzekeren

In Nederland komt het regelmatig voor dat baasjes hun huisdier niet of niet voldoende hebben verzekerd. Het gevolg hiervan is het uitstellen of niet uitvoeren van behandelingen of operaties. Dit met alle gevolgen van dien. Sterkliniek Dierenartsen laat dan ook weten dat: “het in alle gevallen loont om je huisdier te verzekeren indien je zelf niet de middelen hebt om een operatie of, soms levenslange, behandeling te kunnen betalen”, aldus Marloes Vork van Sterkliniek Dierenartsen. Ethisch gezien zou de aanschaf van een huisdier heroverwogen moeten worden als eventuele medische verzorging niet geboden kan worden, het huisdier is tenslotte afhankelijk van de eigenaar voor zijn of haar welzijn…..

Actief informeren en bewust verzekeren

Om bewustzijn van gezondheidsrisico’s bij de huisdiereigenaren te vergroten informeert Sterkliniek Dierenartsen (potentiële) huisdiereigenaren hierover. Evenals over veel voorkomende behandelingen en de daarbij behorende kosten. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de expertise van alle dierenartsen van alle Sterklinieken. Om een zorgverzekering op maat te kunnen aanbieden verwijst Sterkliniek vervolgens naar de onafhankelijke huisdierenverzekering vergelijker van Vergelijkdirect.com*.

Onafhankelijk vergelijken, eerlijk verzekeren!

Baasjes kunnen eenvoudig bekijken welke verzekering het beste bij hen past op basis van het type huisdier, ras, leeftijd, postcode en gewenste dekking. “Vergelijkdirect.com beschikt over een AFM vergunning waarmee we online onze bemiddelingsdiensten op het gebied van verzekeringen voor particulieren mogen aanbieden volgens de richtlijnen die door de toezichthouder zijn vastgesteld. We vergelijken dus geen appels met peren maar appels met appels. In dit geval dus de werkelijke premies voor uw huisdier en niet die van een standaard hond of kat. Bij ons vindt je geen premies die zijn gebaseerd op ijkgegevens en kunnen direct bij de verzekeraar worden afgesloten!”, aldus algemeen directeur Vincent Schokker van Vergelijkdirect.com.

Over huisdierenverzekeringen

Een huisdierenverzekering is een verzekering die de kosten van een medische behandeling, hulpmiddelen of andere voorzieningen op grond van een medische noodzaak vergoedt bij huisdieren. Huisdierenverzekeringen kunnen inhoudelijk van elkaar verschillen op het gebied van dekking, premie & voorwaarden. Deze verschillen kunnen per soort huisdier (hond, kat of konijn) en per ras nog afwijken.

Loading poll...