Glow in the dark

Elk jaar moeten alle Sterkliniek-dierenartsen en paraveterinairen een verplicht aantal nascholingsuren volgen. Om iedere medewerk(st)er tegemoet te komen in de persoonlijke ontwikkelingswensen, de ontwikkelingen in de Europese veterinaire markt te vertalen naar onze Sterklinieken en een hoog nascholingsniveau te behalen ontwikkelen wij in samenwerking met een selecte groep partners nascholingen speciaal voor onze medewerk(st)ers.

Zo is afgelopen dinsdag een groep Sterkliniek paraveterinairen van start gegaan met dag 1 van de 3-daagse training ‘Veterinaire Operatieve Zorg & Technieken’. Deze training wordt gegeven door een trainer uit de humane sector (ziekenhuizen) en dat is ook de hygiënestandaard waar wij met de Sterklinieken naar streven.

Op dag 1 zijn de cursisten onder andere bewust geworden van het verspreiden van micro organismen zoals bacteriën. Om zichtbaar te maken waarom we bij Sterklinieken strenge hygiëne maatregelen hanteren (zoals het niet dragen van sieraden) werd duidelijk toen de paraveterinairen hun handen moesten desinfecteren met een groen middel. Vervolgens moesten zij hun handen wassen en daarna liet een UV-lamp zien welke delen niet goed schoon gemaakt waren.

Zoals op de foto te zien is, waren vooral de nagelriemen en in dit geval de ring (die expres niet was afgedaan) plekken waar de bacteriën gemakkelijk achter blijven.

Een mooie eerste dag van de training! Op 2 april gaan de cursisten verder met dag 2 van de training. We houden u op de hoogte!

Foto glow in the dark UV lamp