Duivelse dilemma’s

‘Duivelse dilemma’s’ voor de dierenarts

Afgelopen zaterdag waren dierenarts Erwin en paraveterinair Edith te zien bij Hart van Nederland. Zij werden geïnterviewd over een ethisch dilemma waar veel dierenartsen tegenaan lopen…

Dierenartsen hebben voor het vak gekozen voor de liefde van de dieren. Zij willen niets liever dan alle dieren gezond en gelukkig zien, ook de zwerfdieren en de dieren in het wild. Het komt bijna dagelijks voor dat ook die dieren naar de dierenarts worden gebracht omdat ze wat mankeren. De dieren worden met liefde en kunde behandeld, maar wie neemt bij de bijkomende kosten voor zijn rekening? Dat is in veel gevallen de dierenarts zelf. Dit loopt op tot duizenden euro’s per jaar. Vroeg of laat komen de dierenartsen voor het dilemma te staan of ze de kosten voor deze dieren nog wel kunnen dragen…

Bekijk hier het nieuwssegment van Hart van Nederland SBS6.

Hart van NL