Vuurwerk angst

Oudjaarsavond betekent voor veel honden en hun baasjes ook weer een periode van stress vanwege vuurwerk-overlast. Sinds 2016 is er een medicijn met bewezen werkzaamheid bij honden die reeds angstig zijn (voor geluid) beschikbaar gekomen. Het is een pasta die via het wangslijmvlies moet worden toegediend. Omdat het een geregistreerd diergeneesmiddel is mogen wij de naam ervan niet noemen. Maar wel kunnen we voor een indruk van de werkzaamheid verwijzen naar dit filmpje op YouTube. Voor nadere informatie kun je uiteraard bij ons terecht, onze assistenten leggen je met plezier uit hoe je dit middel met succes kunt inzetten. Natuurlijk blijft een trainingsproces om je hond aan vuurwerkgeluiden te laten wennen de eerste keus, maar helaas helpt  dat niet altijd voldoende of wordt er te laat mee gestart.

sileo