Angst-onderdrukking

Voor honden dier ergens bang voor zijn is een trainingsproces om je hond er toch aan te laten wennen natuurlijk de eerste keus. Maar helaas helpt  dat niet altijd voldoende of wordt er te laat mee gestart.

Bekend voorbeeld is oudjaarsavond, die voor veel honden (en hun baasjes) ook stress betekent vanwege vuurwerk-overlast.

Sinds 2016 is er een medicijn met bewezen werkzaamheid bij honden die reeds angstig zijn (voor geluid) beschikbaar. Het is een pasta die via het wangslijmvlies moet worden toegediend. Omdat het een geregistreerd diergeneesmiddel is mogen wij de naam ervan niet noemen. Maar wel kunnen we voor een indruk van de werkzaamheid verwijzen naar dit filmpje op YouTube.

Voor nadere informatie kun je uiteraard bij ons terecht, onze assistenten leggen je met plezier uit hoe je dit middel met succes kunt inzetten.

sileo