Vuurwerk-angst

Oudjaarsavond betekent voor veel honden (en hun baasjes) ook weer een periode van stress vanwege vuurwerk-overlast. Gelukkig zijn er geregistreerde medicijnen met dus bewezen werkzaamheid bij honden beschikbaar. Ook nog te gebruiken bij honden die reeds angstig zijn (voor geluid).

Het gaat dan om een tablet, of om een pasta die via het wangslijmvlies moet worden toegediend. Omdat het geregistreerde diergeneesmiddelen zijn mogen wij de naam ervan niet noemen. Maar wel kunnen we voor een indruk van de werkzaamheid verwijzen naar dit filmpje op YouTube.

Voor nadere informatie kun je uiteraard bij ons terecht, onze assistenten leggen je met plezier uit hoe je deze middelen met succes kunt inzetten. Natuurlijk blijft een trainingsproces om je huisdier aan vuurwerkgeluiden te laten wennen de eerste keus, maar helaas helpt  dat niet altijd voldoende of wordt er te laat mee gestart.

sileo: voorbeeld van het effect bij een angstige hond