Veterinair Voedingscollege

Aftap van het Veterinair Voedingscollege,

Afgelopen woensdag is de eerste groep paraveterinairen samengekomen voor de pilot van de nieuwe 2-daagse voedingscollege. Zij krijgen gedurende 2 dagen alle ins en outs over voedingsstoffen en het effect ervan op het honden- en kattenlichaam. Niet alleen van onderhoudsvoeding maar ook van dieetvoedingen: waarom bepaalde voedingsstoffen verschillende organen bij aandoeningen ondersteunen. Er zijn namelijk niet alleen voedingslijnen die helpen bij gewichtsvermindering of tegen allergieën, maar ook ter ondersteuning van bijvoorbeeld het hart, de lever, de nieren, het maag-darmstelsel, gewrichten en meer. Wanneer een dergelijke voedingslijn ingezet wordt bestaat de mogelijkheid dat eventuele medicijngift verminderd kan worden of in de beste gevallen, zelfs helemaal niet meer nodig is.

Uw Sterkliniek-dierenarts, en straks deze voedingsconsulenten, vertellen u er graag meer over.

We zeggen niet voor niks: Een goede gezondheid begint met de juiste voeding

Foto kat eet gras